mandag 27. januar 2014

Helg - Dag 6 &7

25.og 26. Januar.

Hva gjør man i byen når man ikke kan spise??
Jeg er ikke så god på planlegging. Jeg er av den oppfattelse at alt ordner seg, sånn i utgangspunktet. Ikke noe stress. Helt til det plutselig blir mye stress og uorden, eller helst i motsatt rekkefølge.

Lys til sinns dro lillegutt og mamma til byen for å shoppe. Mammas hadde fortært proteinshake til frokost og omelett til lunch. Følte seg mett, og trygg, og god. Altså godt rystet til storbyens fristelser.
Tryggheten varte helt til vi kom til byen. Da skrek magen etter Ostesmørbrød på Jordbærpikene, burger på Blåbær, kinamat på Asian House.
Og der var jeg helt alene i verden. Ja, foruten lillegutt da, men ettersom han sikkert er med på alt unntatt selvmord, så var det ikke mye hjelp i han.
Dette er nesten som da jeg slutta å røyke. Jeg var storrøyker, og røyka 20 glatt, med henda på ryggen, annenhvertime. Jeg hadde røykefingre, røykehud og røykånde, og så rimelig innrøkt ut.
Men poenget, og være alene. Da jeg slutta å røyke stolte jeg så lite på meg selv, at jeg kunne ikke la meg selv være alene med meg selv. Jeg er både smart og lettlurt, og lurer meg selv kjapt ut på glattisen. Jeg, personlig, stoler ikke en tøddel på meg selv. Jeg er altfor smart, og alt for lettlurt. I tillegg dårlig impulskontroll, njaaa, ikke den beste kombinasjonen.
Derfor - alene - ikke det beste utgangspunktet.

Heldigvis, for meg, var hjernen min ganske opptatt med å tenke på den sjokoladefudgen jeg skulle lage  når jeg kom hjem. Hvis ikke den hadde vært det hadde jeg vært i skuld-og-skam-land enda.

Strategi: nei
Sulten : ja.
Medbrakt mat : nei.
Krise: ja

Så hva gjør man da, strandet i storbyen, fristelser på alle hjørner, alene med bedragerske seg selv, og en liten medsammensvoren?
Man velger seg ut den minst fristende kafeen, kjøper en rundstykke med ost til lillemann, og selv seppler man på en cola zero.
 ( Når jeg skrev zero rettet stavekontrollen det til steroider. Er det et tegn?)

Jeg er så innmari lur.

Sjokoladefudge.
Etter tips fra tidligere omtalte Queen of Bars, aka PT, gikk jeg inn på Bakekonas nettsider. Og der, de nydeligsts snacks. Snacks man kan spise til og med når man er på diett.
Sjokoladefudgen skulle bli min.
Første jeg gjorde da jeg kom til storbyen var å oppspore den nærmeste helsekosthandelen. Kakemix fra Funksjonell mat. Jeg betalte med vann i munn, og skjelvne knær. Kunne ikke vente med å smake.
Senere på kvelden, da det ble dags, vill i blikket dro jeg opp den greske yoghurten og den elskede kakemixen. Knust, da jeg så at jeg hadde kjøpt den uten sjokolade.
Damn, var ordet. Det mest beskrivende ordet.
Det er dietten sin feil.
Diett suger.

Søndag var jeg i nonstop og kakehelvete, men stod den av, og kom ut velberget på den andre siden, men dessverre med en pølse i hånda.
Spist er spist!

Når jeg bæsjer lukter det fjøs.


1 kommentar:

  1. Godt jobba å komme deg gjennom både nonstop og seigmenn! Bursdag er tøffe greier, så at det gikk med en pølse, Og bytur, ikke minst! Jordbærpikene har gode salater, tross alt, sånn om du en annen gang skulle trenge noe fornuftig påfyll. :) Og cola zero funker til alt, ser jeg du også har funnet ut. ;)

    SvarSlett